Poolse bondscoach verbaasd door uitspraken van Koeman

Poolse bondscoach geïrriteerd door Koeman: 'Laat hem Barcelona maar bellen'

12 juni om 17:50
Laatste update: 12 juni om 19:47

Michal Probierz, de bondscoach van Polen, begrijpt niet waarom Ronald Koeman de blessure van Robert Lewandowski in twijfel trekt. De keuzeheer van Oranje vraagt zich af of de topspits komende zondag wel écht afwezig is. 

"Ik ken Koeman niet persoonlijk, dus is het moeilijk voor mij om te zeggen hoe hij denkt. Maar Robert speelt zondag zeker niet. En als Koeman dat niet gelooft, dan moet hij FC Barcelona maar bellen. Ik weet zeker dat hij daar nog wat vrienden heeft, dus dan komt hij wel achter de waarheid", zei Probierz woensdag op een persconferentie over zijn Nederlandse collega. 

De 35-jarige Lewandowski liep maandag een spierblessure op tijdens het gewonnen oefenduel met Turkije (2-1). Zijn kwetsuur leek aanvankelijk mee te vallen, maar de dag erop kwam Probierz met slecht nieuws. "We doen er alles aan zodat Robert in de tweede wedstrijd, tegen Oostenrijk, kan spelen", zei de bondscoach. 

Die woorden werden woensdag in twijfel getrokken door Koeman, tijdens zijn eerste persmoment op Duitse bodem. "Ik heb het gehoord, maar ik weet niet of het allemaal waar is. Ik heb altijd twijfels. We zien het zondag wel. Het mag duidelijk zijn dat Lewandowski een hele belangrijke speler is voor Polen. Hij heeft geloof ik 150 interlands gespeeld en scoort heel veel. Maar nogmaals, we zien het zondag wel." 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: