Brobbey verlaat Oranje-training vroegtijdig

Schrik voor Koeman: spits moet Oranje-training staken na stevig duel met De Ligt

12 juni om 13:58
Laatste update: 12 juni om 14:09

Brian Brobbey is tijdens de open training van het Nederlands elftal in Wolfsburg vroegtijdig van het veld gestapt, meldt de NOS. De Ajax-spits verliet de training van Oranje met begeleiders. Of er sprake is van een blessure, zal moeten blijken.

Brobbey miste bij Ajax al de nodige wedstrijden vanwege blessureleed, dus is de link naar een nieuwe blessure snel gelegd. De 22-jarige spits ging een aantal minuten voordat hij naar binnen ging een stevig duel aan met Matthijs de Ligt. Of dit er iets mee te maken heeft, is (nog) niet bekend. Brobbey startte in de oefeninterland tegen Canada in de basis. Hij werd na 62 minuten gewisseld. Tijdens de wedstrijd tegen IJsland bleef hij op de bank. 

De lappenmand bij Oranje is al flink volgestroomd. Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zaten bij de definitieve selectie, maar moeten het toernooi aan zich voorbij laten gaan. Datzelfde geldt voor onder meer Quilindschy Hartman en Marten de Roon, hoewel hun afwezigheid al ruim van tevoren bekend was.

Aankomende zondag begint het EK in Duitsland voor Oranje. Dan neemt het Nederlands elftal het om 15.00 uur op tegen Polen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: