Situatie penibel bij Vitesse ondanks meerdere biedingen

Vitesse ontvangt meerdere biedingen om club over te nemen: 'Situatie toch penibel'

12 juni om 19:10
Laatste update: 12 juni om 22:43

Meerdere investeerders hebben zich bij Vitesse gemeld om de club over te nemen. De geïnteresseerde partijen willen graag de toekomst financieren, maar niet het verleden, klinkt het. Bovendien is de WHOA-procedure op een mislukking uitgelopen.

'Er zijn bij Vitesse meerdere biedingen binnengekomen om de club over te nemen melden bronnen rond de club', zo schrijft De Telegraaf. In eerste instantie lijkt dat een goed bericht voor Vitesse, maar in werkelijkheid schieten ze er niets mee op. De geïnteresseerde partijen, die naar verluidt allemaal afkomstig zijn uit het buitenland, zouden wel de toekomst van de club willen financieren, maar niet het verleden. En daar zit nu juist het probleem; Vitesse kampt met een schuld van 18,9 miljoen euro.

De WHOA-procedure die door de Arnhemmers gestart werd, heeft ook niets opgeleverd. 'Waar lang is gehoopt op WHOA als oplossing voor die schuldenberg, kan dat inmiddels beschouwd worden als een gepasseerd station', vervolgt de krant. Het plan was om tussen de zes en zeven miljoen euro op te halen uit het Arnhemse bedrijfsleven, maar er werd 'slechts' 1,8 miljoen euro opgehaald. Inmiddels is de WHOA-procedure gedateerd en zal het via die weg niet meer lukken om de licentie te behouden. 

Vitesse moet voor aanstaande maandag de licentiecommissie van de KNVB weten te overtuigen met een plan.  Mocht de commissie, die later op die maandag bijeen komt, alsnog niet akkoord gaan met de plannen, dan is het einde verhaal. De Arnhemmers zullen dan hun licentie verliezen en dan verdwijnt de club uit het betaald voetbal.