Vitesse lanceert nieuw aandelenplan voor vijf miljoen euro

Vitesse lanceert nieuw plan om vijf miljoen euro bij elkaar te krijgen

8 juni om 11:35

Vitesse heeft, in een uiterste poging de benodigde miljoenen bij elkaar te krijgen, een nieuw aandelenplan gelanceerd. De club uit Arnhem is voornemens twintig procent van de aandelen beschikbaar te stellen aan regionale investeerders. 

Dat meldt Vitesse op de eigen website. Met het nieuwe plan hoopt de noodlijdende club vijf miljoen euro op te halen. 'Een aantal weken nadat de Supportersvereniging van Vitesse bijna twee miljoen euro heeft opgehaald voor de club middels een crowdfunding, zet Vitesse de volgende stap op weg naar financiële continuïteit', klinkt het.

Investeerders uit de regio krijgen sinds vorige week de mogelijkheid om certificaten van aan te vragen, en dat verloopt vooralsnog voortvarend. Vitesse meldt dat tot op heden diverse ondernemers zich gemeld hebben om één of meerdere certificaten aan te schaffen en dat er in de eerste week al voor meer dan een miljoen euro is ingetekend. 

Algemeen directeur Edwin Reijntjes benadrukt de noodzaak van de stap die Vitesse zet. "Het voortbestaan van de club is hetgeen dat telt in deze tijd. De opbrengsten vanuit de verkoop van certificaten van aandelen zijn hiervoor broodnodig." Vitesse meldt bovendien dat enkele binnen- en buitenlands kandidaten zich hebben gemeld voor de overname van Vitesse. Zij zouden zonder uitzondering aangegeven hebben dat er een substantiële investering vanuit de regio moet worden gedaan.