'Feyenoord stevent af op akkoord met Carranza'

'Feyenoord sorteert voor op vertrek en stevent af op akkoord met nieuwe spits'

13 juni om 08:53

Volgens het Algemeen Dagblad nadert Feyenoord een akkoord over Julian Carranza, de spits van Philadelphia Union. De Rotterdammers lijken daarmee voor te sorteren op een mogelijk vertrek van Santiago Gimenez of Ayase Ueda. 

Eerder maakte Fabrizio Romano al bekend dat Feyenoord een mondelinge overeenkomst heeft bereikt met de 24-jarige Carranza en dat een transfer in de lucht hangt. Het AD bevestigt die geluiden en meldt dat de komst van de Argentijn nu echt heel dichtbij is. Feyenoord hoopt van Carranza de derde zomeraanwinst te maken, nadat eerder al Gijs Smal en Anis Hadj-Moussa werden gestrikt. 

Over de transfervergoeding van Carranza wordt niet gesproken. Het Amerikaanse contract van de spits loopt tot eind 2024, waardoor Feyenoord hem waarschijnlijk voor een bescheiden bedrag over kan nemen. Philadelphia Union nam Carranza in 2019 over van Inter Miami, dat hem voor 5,45 miljoen kocht van Banfield. In Miami wist Carranza geen potten te breken, maar na zijn overstap naar Philadelphia Union bloeide de aanvaller op. In 95 wedstrijden scoorde Carranza 43 keer en hij was twintig keer aangever.

Met de komst van Carranza lijkt Feyenoord in te spelen op een mogelijk vertrek van Gimenez of Ueda. Volgens het AD is het vertrek van de Mexicaan het meest voor de hand liggend, al sluit de krant de mogelijkheid dat Ueda vertrekt niet uit. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: