Terzic vertrekt bij Borussia Dortmund

Zeer opvallend: Dortmund moet op zoek naar nieuwe trainer na afscheid Terzic

13 juni om 13:05
Laatste update: 13 juni om 13:45

Edin Terzic heeft in een videoboodschap zijn vertrek bij Borussia Dortmund aangekondigd. De trainer bereikte afgelopen seizoen nog de Champions League-finale met Die Borussen, maar volgend seizoen zal er een andere oefenmeester voor de groep staan. 

Er gingen al geluiden dat Terzic zijn ontslag zou hebben aangeboden bij Borussia Dortmund. De bevestiging van die geluiden komt vliegensvlug. Dortmund en de manager zijn samen tot een overeenkomst gekomen om zijn contract te beëindigen.

Onder de leiding van Terzic bereikte Borussia Dortmund voor het eerst sinds elf jaar weer de finale van de Champions League. Die werd met 2-0 verloren van Real Madrid. In de competitie eindige Die Borussen als vijfde en in de beker werden ze vroeg uitgeschakeld door VfB Stuttgart.

"Beste Borussen, ondanks dat het me momenteel enorm veel pijn doet, wil ik jullie informeren dat ik BVB verlaat. Het was een enorme eer om aan het roer te staan bij deze club en ze naar een DFB Pokal-zege en Champions League-finale te leiden", klinkt het. "Na de finale op Wembley heb ik de directive om een gesprek gevraagd, omdat ik na tien jaar BVB, inclusief vijf jaar als trainer bij het eerste elftal en 2,5 jaar als hoofdtrainer voel dat het tijd is voor een nieuwe start met een andere trainer."  

Dortmund zou afgelopen week een besloten vergadering hebben gehad over de toekomst van Terzic. Opmerkelijk was de aanwezigheid van assitent-trainer Nuri Sahin én juridisch adviseur Robin Stenden. Uit onderstaande videoboodschap blijkt echter dat beide partijen er na goed overleg uit zijn gekomen.