Sparta verlengt contract van De Guzman met één jaar

Sparta deelt transfernieuws: voormalig Oranje-international langer op Het Kasteel

13 juni om 15:10
Laatste update: 13 juni om 15:25

Jonathan de Guzman is ook volgend seizoen speler van Sparta Rotterdam. De 36-jarige middenvelder heeft zijn aflopende verbintenis op Het Kasteel met één jaar verlengd. 

De Guzman ligt zodoende tot medio 2025 vast bij Sparta, dat het transfernieuws via de eigen kanalen bekendmaakt. De rechtspoot, die veertien interlands voor het Nederlands elftal speelde, streek twee jaar geleden neer bij Sparta. In zijn debuutseizoen kampte hij met langdurig blessureleed, maar de voorbije jaargang kwam hij tot 31 Eredivisie-optredens. 

"We zijn blij dat we Jonathan nog minimaal één seizoen bij Sparta in actie zien", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp via het clubkanaal. "De afgelopen twee seizoenen heeft Jonathan een meerwaarde gehad bij onze club. Op het veld droeg hij zijn steentje bij, maar ook zeker naast het veld heeft Jonathan een belangrijke rol. Met inmiddels bijna twintig jaar aan profervaring en vele buitenlandse avonturen weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om buiten de lijnen als een soort mentor te fungeren voor jonge jongens. We kijken ernaar uit om volgend seizoen samen met Jonathan opnieuw iets moois neer te zetten."

Voordat De Guzman speler van Sparta werd, kwam hij achtereenvolgens uit voor Feyenoord, Mallorca, Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo, Eintracht Frankfurt en het Griekse OFI Kreta.