Pascal Jansen de nieuwe trainer van Hongaarse club Ferencvaros

Update: Jansen is gepresenteerd en heeft eerste klus na AZ-ontslag te pakken

13 juni om 16:35
Laatste update: 13 juni om 16:35

Pascal Jansen heeft zijn eerste trainersklus na zijn ontslag bij AZ van eerder dit jaar te pakken. De Nederlandse oefenmeester gaat volgens Fabrizio Romano aan de slag bij de Hongaarse club Ferencvaros

Jansen werd in januari van dit jaar na een reeks teleurstellende resultaten ontslag bij AZ, dat daarna doorging met Maarten Martens. Bij de Alkmaarse club reikte Jansen in het seizoen ervoor nog tot de halve finale van de Conference League. 

Na zijn vertrek bij AZ werd de 51-jarige oefenmeester in verband gebracht met diverse clubs, waaronder Ajax. Onlangs leek ook het Russische Spartak Moskou voor hem in de markt, maar zijn keuze is uiteindelijk gevallen op Ferencvaros.

Bij de Hongaarse topclub tekent hij een contract tot medio 2026. De deal is volgens Romano in kannen en kruiken. Ferencvaros is de regerend landskampioen van Hongarije, en komt om die reden komend seizoen uit in de tweede voorronde van de Champions League.

Update: Jansen is inderdaad de nieuwe trainer van Ferencvaros. De Hongaarse club heeft hem donderdag officieel gepresenteerd.