Reith van Roda JC keert terug bij Sparta

'Ras-Rotterdammer' keert na topseizoen in KKD officieel terug bij Sparta

14 juni om 10:11
Laatste update: 14 juni om 10:14

Boyd Reith is de derde officiële zomeraanwinst van Sparta Rotterdam. De rechtsback die al eerder voor de Rotterdammers speelde, komt over van Roda JC en tekent tot 2027 op Het Kasteel.

De 25-jarige Reith begon zijn profcarrière in de jeugd van Feyenoord, waarna hij in 2019 de overstap maakte naar Jong Sparta. Bij de Spangenaren schopte hij het niet tot het eerste elftal, waardoor hij via Helmond Sport uiteindelijk bij Roda JC terechtkwam. Daar was hij afgelopen seizoen vaste waarde en gaf hij vijf assists in veertig officiële wedstrijden. Reith wist ook nog één goal te maken.

Voor technisch directeur Gerard Nijkamp is Reith een lang gekoesterde versterking. "De rechtsbackpositie was een van de plekken in de selectie, waarin we ons wilde versterken deze zomer. In Boyd hebben we daarin de gewenste speler gehaald. De afgelopen vier jaar heeft Boyd zich bewezen in de Keuken Kampioen Divisie, waarbij hij vorig jaar van waarde was bij een topclub in die competitie. Daardoor denken wij dat Boyd klaar is voor de stap naar de Eredivisie."

Volgens Nijkamp heeft het ook wel meegespeeld dat Reith een bekende is van de club. "Daarnaast halen we met Boyd een jongen in huis, die een ras-Rotterdammer is en al bekend is bij de club. Ook dat heeft meegedragen aan het vastleggen van Boyd." Reith is na Mike Kleijn en Mohamed Nassoh de derde zomeraanwinst van de Spartanen.

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!