Frank de Boer kijkt terug en blikt vooruit op Oranje

Frank de Boer kijkt terug op mislukt EK 2020: 'Konden ver komen als De Ligt geen rood kreeg'

14 juni om 11:30

Frank de Boer denkt nog steeds dat Nederland ver had kunnen komen op het EK in 2020. Volgens hem was de rode kaart van Matthijs de Ligt de allergrootste spelbreker dat jaar. Voor dit jaar heeft de oud-bondscoach in ieder geval weer goede hoop.

"Ik denk nog steeds dat we ver hadden kunnen komen als De Ligt geen rode kaart had gepakt", vertelt De Boer tegenover Ziggo Sport over het EK waar hij bondscoach was. "Als ik de eerste drie wedstrijden bekijk, dan hebben we vrij aardig gespeeld. Veel goals gemaakt, dus ik kijk er niet slecht op terug. Je had er alleen meer van verwacht, ik had minimaal op die halve finale gehoopt."

De Boer is wel weer positief over het komende EK van Oranje. De oud-bondscoach voorziet een geweldig toernooi voor de manschappen van Ronald Koeman. "Hetzelfde als in mijn jaar eigenlijk. Ik vind dat we geen favoriet zijn, maar we kunnen het iedereen lastig maken. Als de spelers in een goede vorm steken, dan hebben we echt wel een heel goed team." Oranje begint het EK aankomende zondag met een wedstrijd tegen Polen.