Giménez reageert op bezoek Hugo Sánchez

Giménez over 'bijzonder' bezoek: 'Voor ons is hij de beste voetballer ooit'

14 juni om 12:57

Santiago Giménez vindt dat Feyenoord een goed seizoen achter de rug heeft. De Rotterdammers werden tweede in de competitie achter PSV, maar ze wisten wel het bekertoernooi te winnen.

"De bekerwinst was een van de hoogtepunten in mijn carrière, absoluut", blikt Giménez in gesprek met Feyenoord Magazine terug op het seizoen. "Extra speciaal was dat mijn familie aanwezig was. Zij komen over voor elke belangrijke wedstrijd, zoals ook voor ons kampioensduel (tegen Go Ahead Eagles, red.) vorig jaar."

Giménez is van mening dat Feyenoord een goed seizoen heeft gespeeld. Ook op persoonlijk vlak is de Mexicaan tevreden. "Want ik heb méér gescoord en ook meer assists gegeven dan vorig seizoen", vertelt de spits. "Misschien kwamen we iets tekort om kampioen te worden, maar dat heeft vooral te maken met de prestaties van PSV. Voor een nummer 2 van de competitie hebben we heel veel punten behaald. En we hebben ons opnieuw gekwalificeerd voor de Champions League en hebben de beker gewonnen, vergeet dat niet."

De prestaties van Giménez bleven ook niet onopgemerkt in Mexico. Na een uitstekende eerste seizoenshelft kwam oud-voetballer Hugo Sánchez in Rotterdam om de Feyenoord-spits te bezoeken. "Dat was geweldig. Ik heb hem altijd bewonderd, als kind en ook als voetballer. Voor ons Mexicanen is hij de beste voetballer aller tijden", aldus Giménez. "Hij heeft meer dan driehonderd keer gescoord, was vijf keer topscorer van Real Madrid. Dat is historisch, dus als zo iemand voor mij naar Nederland komt, is dat bijzonder."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: