Hürzeler wordt nieuwe coach van Brighton & Hove Albion

'Here we go: Brighton heeft jongste PL-manager ooit binnen, meerjarig contract'

14 juni om 18:02
Laatste update: 14 juni om 18:37

Fabian Hürzeler wordt de nieuwe hoofdtrainer van Brighton & Hove Albion, zo weet transferexpert Fabrizio Romano te melden. Volgens de journalist gaat oefenmeester een driejarig contract tekenen bij de Premier League-club.

Bij Brighton wordt Hürzeler de opvolger van Roberto de Zerbi, die na twee succesvolle jaren besloot om te vertrekken. Hij is naar verluidt op weg naar Olympique Marseille. Met Hürzeler stelt Brighton de jongste manager in de Premier League-historie aan.

De 31-jarige oefenmeester gaat bij Brighton een handtekening zetten onder een verbintenis tot de zomer van 2027. De club van onder meer Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke heeft een akkoord bereikt met St. Pauli over de afkoopsom en hierdoor ligt de weg van Hürzeler naar Brighton open.

Met St. Pauli maakte Hürzeler in het afgelopen seizoen indruk in de 2. Bundesliga. De Amerikaan loodste de club naar de Bundesliga en hij was al snel bij Brighton in beeld als een mogelijke opvolger van De Zerbi. Ook Graham Potter en Ipswich Town-manager Kieran McKenna waren in beeld bij de clubleiding. Laatstgenoemde koos ervoor om zijn contract te verlengen bij zijn huidige club en zodoende viel de keuze uiteindelijk op Hürzeler.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: