Schouten reageert op uitspraken van Veerman

Schouten blij met maatje bij Oranje: 'Maar hij kan ook wel lekker lullen hoor'

14 juni om 20:14

Jerdy Schouten is erg blij dat hij afgelopen zomer de keuze heeft gemaakt om naar PSV te komen. In een jaar in Eindhoven werd hij kampioen, kwam hij in de EK-selectie en ontmoette hij zijn maatje Joey Veerman, waar hij vol lof over spreekt.

"Achteraf kunnen we wel constateren dat het een hele goede keuze is geweest ja", vertelt Schouten op de laatste persconferentie van Oranje. De middenvelder maakte afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro de overstap van Bologna naar PSV. "Ik denk dat het heel goed heeft uitgepakt. Ik had gehoopt dat het zo snel zou gaan en verwacht ook wel een beetje, want anders maak je die keuze natuurlijk niet."

Schouten speelt al het hele seizoen met zijn maatje Veerman op het middenveld bij PSV. Laatstgenoemde vertelde onlangs dat de twee af en toe 'lekker kunnen lullen' tegen elkaar en dat beaamt Schouten. "Dat heb ik ook bij hem. Hij kan ook lekker lullen hoor, als ik op alles moet reageren wat hij zegt dan blijf ik bezig. Wij kunnen ook echt wel tegen elkaar zeiken in het veld, want soms moet dat ook. Omdat je elkaar zo goed kent, weet je ook wanneer je hem even moet laten of juist moet reageren. Dat hebben wij wel met zijn tweeën."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: