Veerman vertelt over hechte band met Schouten

Veerman vol lof: 'Zijn goede vrienden geworden, maar laat hem soms lekker lullen'

13 juni om 18:15

Joey Veerman is na één seizoen bij PSV echt goede vrienden geworden met Jerdy Schouten. De middenvelders van de Eindhovenaren kunnen het geweldig met elkaar vinden, maar ze laten de ander soms ook 'lekker lullen'. 

Veerman krijgt van Veronica de vraag hoe het voelt om met een vertrouwd gezicht als Schouten bij Oranje te spelen en waarom het zo goed klikt tussen de twee. "We zijn allebei voetballende spelers. Jerdy is vaak iets meer controlerend en ik ben iets hoger op het veld te vinden. Ik denk dat dat heel goed past en op persoonlijk vlak zijn wij ook hele goede vrienden geworden."

De twee communiceren dus veel met elkaar, maar regelmatig laten ze dan ander ook even lekker uitrazen. "Dat is heel fijn, want soms laat je elkaar ook gewoon even lekker lullen. Als hij iets zegt, denk ik soms laat maar gaan. Dan ben je niet boos op elkaar, maar ik denk dat dat juist een positief ding is."

Op de afgelopen persconferentie was Ronald Koeman nog wel eens kritisch op het spel zonder bal bij Veerman. Daar heeft de middenvelder in ieder geval aan gewerkt. "Dat spel zonder bal, dat hamert onze trainer bij PSV er ook in. Onze speelstijl moet je ook volle bak druk op de tegenstander zetten, dus dan kan ik niet achter blijven. Dat hebben beide trainers van mij gevraagd ja."

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!