Van der Vaart en Mulder verbijsterd door Schotland

Van der Vaart noemt uitblinker bij Duitsers: 'Hoe kan je hem ook zo vrij laten?'

14 juni om 22:13

Rafael van der Vaart heeft verbijsterd gekeken naar het niveau van Schotland tegen Duitsland. Vooral het vrijlaten van Toni Kroos vindt de analist onbegrijpelijk, aangezien die het spel van het gastland bepaalt. 

Van der Vaart begreep niets van de tactiek van de Schotten. "Daar moeten we mee beginnen: die Schotten kunnen er niks van. Zij dachten waarschijnlijk: Toni Kroos doet mee, we laten hem ook gewoon vrij. Daar snap ik echt niets van. Als je hem dan zo laat spelen, alles is op maat. Elke bal gaat ook naar hem toe hè. Sommige passes breek je echt alles mee open. Met zo weinig ruimte toch nog iets moois kunnen geven. Die Jamal Musiala, wat een speler ook", vertelt de oud-middenvelder bij de NOS.

Kroos werd door bondscoach Julian Nagelsmann teruggehaald uit zijn interlandpensioen en die keuze werpt gelijk zijn vruchten af. In de eerste helft gaf de Duitser 55 passes en die kwamen allemaal aan.

Tafelgenoot Youri Mulder is het volledig met Van der Vaart eens. "Ze hadden het dan over lef tonen en hard spelen, maar ze doen helemaal niets. Dan maak je ook nog zo’n domme overtreding. Het leek wel alsof ze met de Schotse supporters op de Marienplatz hadden gestaan, met wit bier en braadworsten."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: