Atalanta neemt De Ketelaere over van AC Milan

Atalanta maakt 22 miljoen euro over naar Milan en heeft Rode Duivel binnen

15 juni om 11:50
Laatste update: 15 juni om 16:15

Atalanta Bergamo heeft de koopclausule in het contract van Charles De Ketelaere geactiveerd. De Belg speelde na een mislukt jaar in Milaan een ijzersterk seizoen bij Atalanta en dat wordt nu beloond.

De ploeg van onder andere Teun Koopmeiners en Marten de Roon probeerde de laatste weken nog wat van de afkoopclausule af te snoepen. Het bedrag lag oorspronkelijk op 23 miljoen euro, maar door goed onderhandelingswerk heeft de clubleiding één miljoen van de prijs af kunnen halen. De Ketelaere tekent een contract voor vier jaar bij Atalanta. Beide clubs maken via de officiële kanalen melding van de deal.

Het huwelijk tussen De Ketelaere en AC Milan is alles behalve succesvol gebleken. In de zomer van 2022 werd de aanvaller voor 36,5 miljoen euro overgenomen van Club Brugge. De Ketelaere kon geen basisplek afdwingen en werd na een jaar verhuurd aan Atalanta. Daar bloeide hij op. In vijftig wedstrijden voor de club uit Bergamo scoorde hij veertien keer en gaf hij elf assists. De Belg speelde regelmatig samen met Koopmeiners op de 10-positie.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: