Done deal: AC Milan verhuurt De Ketelaere met optie tot koop van 23 miljoen

Done deal: AC Milan verhuurt De Ketelaere met optie tot koop van 23 miljoen

16-08-2023 19:30 Laatste update: 19:43
27

Het is officieel: Charles De Ketelaere maakt de overstap van AC Milan naar Atalanta Bergamo. De club van Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer huurt de Belg met een optie tot koop.

De transfer van De Ketelaere naar Atalanta hing al geruime tijd in de lucht, maar twijfels bij de 22-jarige aanvaller zorgden voor vertraging. Nu is er alsnog witte rook. Atalanta betaalt drie miljoen euro om CDK een jaar te huren. De optie tot koop bedraagt naar verluidt zo'n 23 miljoen euro.

Eerder deze zomer leek PSV nog goede papieren te hebben voor de komst van De Ketelaere, maar de Belg bleek onhaalbaar. Milan plukte hem een jaar geleden voor 35 miljoen euro weg bij Club Brugge. Zijn debuutseizoen viel in het water door zwakke prestaties en een gebrek aan vertrouwen van trainer Stefano Pioli.

AC Milan wenst De Ketelaere in een ultrakort statement veel succes tijdens zijn huurperiode bij Atalanta. De Belg kan aanstaande zondag zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg maken, in de eerste competitiewedstrijd tegen Sassuolo. 10 december wacht voor de eerste keer een treffen met De Ketelaere zijn oude ploeg AC Milan.