Boer lovend over Feyenoord-verdediger Beelen

Lof voor 'stoïcijnse' Beelen: 'Zei altijd gekscherend: heb jij aandelen in hem?'

15 juni om 14:45

Diederik Boer is diep onder de indruk van Thomas Beelen, die zich volgens diverse media in de kijker heeft gespeeld van clubs uit de Serie A. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, geeft de keeperstrainer van PEC Zwolle toe dat hij de snelle ontwikkeling van de Feyenoord-verdediger niet had voorzien.

Beelen heeft zich het afgelopen jaar razendsnel aangepast aan het niveau bij Feyenoord. "De enige die dat had verwacht, is Johan Plat (voormalig assistent-trainer PEC Zwolle, red.)", begint Boer. "Ik zei altijd gekscherend tegen hem: heb jij aandelen in Beelen? Als je heel eerlijk bent... Vorig jaar, zijn eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, was zijn eerste volledige jaar in het betaalde voetbal."

"Je zag dat hij bepaalde voorwaarden had, maar van PEC naar Feyenoord... Dat is een behoorlijke stap", aldus Boer, die zelf 340 wedstrijden voor de Zwollenaren keepte. "Als ik zie hoe stoïcijns hij daar in die Kuip loopt... Alsof hij bij VVOG op het veld staat. Dat vind ik heel knap. Op die leeftijd, na één seizoen betaald voetbal. Dat had ik absoluut niet zien aankomen."

Boer is naar eigen zeggen 'vol bewondering'. "Bij Feyenoord zijn ze behoorlijk met Beelen aan de slag gegaan. Snelheid had die al, maar als je ziet hoe strk hij is geworden in massa en spierkracht. Bij ons was hij meer een spijker. Als ik zie hoe hij zich heeft ontwikkeld, vind ik dat heel mooi om te zien. Hij heeft het zelf afgedwongen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: