Modric begint aan mogelijk laatste EK met Kroatië

Modric meldt zich voor tweede keer in Duitsland: 'Herinner me WK 2006 nog goed'

15 juni om 15:44

Luka Modric blikt tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Spanje vooruit op zijn hoogstwaarschijnlijk laatste eindtoernooi met Kroatië. Hij hoopt hoge ogen te kunnen gooien en de Kroatische fans trots te maken.

"Ik heb altijd in mezelf geloofd", blikt Modric terug op het begin van een impossante carrière. "Ik had ook niet verwacht dat dit allemaal zou gebeuren. Maar na al die jaren ben ik hier en ben ik blij om hier te zijn", aldus de middenvelder.

Modric beleefde achttien jaar terug zijn eerste internationale eindtoernooi met Kroatië, ook in Duitsland. "Ik kijk uit naar dit EK en herinner me het WK van 2006 in Duitsland nog goed. Qua sfeer was dat één van de beste toernooien die ik heb meegemaakt. Ik hoop dat het deze zomer ook zo is en dat wij onze supporters in het veld iets kunnen teruggeven waar ze blij van worden", besluit de routinier.

Voor Kroatië begint zaterdagavond het toernooi. Om 18.00 wordt er in de poule des doods afgetrapt tegen Spanje. Ook Italië en Albanië zijn terug te vinden in de groep van de Kroaten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: