Simons krijgt kritiek van Janssen

Janssen verbaast zich over verrassende Koeman-keuze: 'Vind hem daar heel beperkt'

15 juni om 15:53

Theo Janssen is verbaasd over het feit dat Xavi Simons op een basisplaats afstevent bij Oranje. De oud-middenvelder vindt het talent in het Nederlands elftal nog niet sterk overkomen. Leonne Stentler kan de beslissing van Ronald Koeman wel begrijpen.

De kans is groot dat Koeman tegen Polen voor Simons op rechtsbuiten kiest. "Het is wel verrassend, moet ik eerlijk zeggen", steekt Janssen van wal bij de NOS. "Bij het Nederlands elftal valt het best wel tegen, hij speelt nog niet heel sterk." Volgens Janssen heeft dat te maken met zijn positie bij Oranje. "Bij PSV speelde hij een beetje vanaf links, bij zijn nieuwe club Leipzig een beetje links achter de spits. Rechts is toch wel een nieuwe positie voor hem en ik zie hem daar niet zo graag, eerlijk gezegd."

"Ik snap wel dat Koeman hem het vertrouwen wil geven, want het is een speler met heel veel kwaliteiten", vervolgt Janssen. "Maar vanaf rechts vind ik hem heel beperkt. Je ziet dat hij heel veel aan de binnenkant speelt, dan komt hij vaak uit op zijn linkerbeen. Je ziet dat hij het meest gevaarlijk is als hij naar binnen kan komen en een voorzet of schot kan afleveren met rechts. Ikzelf zou Frimpong daar absoluut hebben neergezet. Met ook Dumfries in de ploeg", aldus Janssen, die daarmee tegen de stroom ingaat als het gaat om de vraag of Dumfries en Frimpong samen in een elftal kunnen spelen.

Stentler heeft meer begrip voor de keuze van Koeman voor Simons. "Tegen Polen, waarin je waarschijnlijk veel op hun helft bent en je een vrije rechtsbuiten kunt gebruiken, met een Dumfries die eroverheen dendert, vind ik dat niet zo gek."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: