Sosa na nederlaag Kroatië tegen Spanje

Sosa houdt hoop: 'Hopelijk tref ik Bergwijn en Brobbey in volgende ronde'

15 juni om 22:20
Laatste update: 15 juni om 22:42

Ajax-verdediger Borna Sosa zag vanaf de bank met lede ogen aan hoe Spanje overtuigend won van Kroatië (3-0). Tegenover VoetbalPrimeur benadrukt de vleugelverdediger het belang van een goede EK-start voor Oranje.

"Een hele moeilijke wedstrijd", zucht Sosa na afloop in de catacomben tegenover deze website. "Ik hoop dat we hier doorheen komen, zodat we de volgende wedstrijd kunnen winnen en alsnog door kunnen naar de volgende ronde." De zucht na zijn uitspraken is verklaarbaar: Kroatië staat voor een monsterklus in de poule des doods, waarin naast Spanje ook Italië de tegenstander is. "Ja, Spanje mag je wel de topfavoriet noemen. Ze hebben altijd een goed team. Vandaag hebben ze laten zien dat ze de verdiende winnaar zijn."

Sosa speelde zelf geen minuut. Bondscoach Zlatko Dalic had voor Manchester City-speler Gvardiol een plek op de linksback positie ingeruimd in plaats van in het centrum, waardoor de Ajacied buiten de boot viel. 

Contact met Bergwijn en Brobbey 

Met bovengemiddelde interesse gaat Sosa zondag naar het Nederlands elftal, dat het opneemt tegen Polen, kijken. "Nederland heeft een heel goed team. We hebben vandaag gezien dat het belangrijk is hoe je een toernooi start. Voor Nederland is de eerst wedstrijd belangrijk, daarna is alles mogelijk. Of ik tijdens het toernooi contact houd met spelers als Bergwijn en Brobbey? Ja, ik ben altijd in contact met hen. Dat is normaal, we kennen elkaar goed. Hopelijk treffen we elkaar in de volgende ronde."