Positieve geluiden over Oranje uit België

Oranje maakt indruk in België: 'Of gemis groot is? Nee, ze waren echt goed'

15 juni om 22:35

De afwezigheid van Frenkie de Jong hoeft niet per se een groot probleem te zijn voor het Nederlands elftal, zo beweert men bij het Belgische VRT. De analisten van de Vlaamse tv-zender concluderen namelijk dat bondscoach Ronald Koeman nog genoeg smaken over heeft om uit te kiezen op het middenveld.

Bij VRT wordt de situatie van Oranje besproken. Het Nederlands elftal speelt zondag zijn eerste EK-groepswedstrijd tegen Polen, maar zal dat zonder Frenkie de Jong moeten doen. Arnar Vidarsson, die in het verleden bij FC Twente speelde en nu de technisch manager van AA Gent is, wordt gevraagd hoe groot die tegenvaller voor het Nederlands elftal is. "Niet zo groot, denk ik", is de man uit IJsland duidelijk.

"Ik heb het Nederlands elftal deze week tegen IJsland zien spelen. Dat was indrukwekkend", zegt Vidarsson. "Heel modern spel, niet meer het ouderwetse Nederlandse 4-3-3-voetbal. Ze speelden heel veel door het midden, met mooie combinaties in het spel. Het was echt goed. Ik verwacht wel veel van Nederland."

Voormalig Belgisch international Gert Verheyen, die ook aanwezig is in de studio, laat zijn licht ook schijnen over de situatie. "Het probleem van zulke uitspraken is dat je het tegendeel niet kunt bewijzen. Het duo Schouten – Veerman is inderdaad wel heel goed. Ik zou ook de afwezigheid van Koopmeiners nog willen benoemen, want dat vind ik ook een heel goede speler. Er blijven twee goede spelers thuis, maar de vijver is groot daar."