Van Dijk is blij met wijziging van Koeman

Van Dijk is blij met wijziging van Koeman: 'Tot nu toe gaat het goed'

15 juni om 23:37

Dat Oranje nu weer in een 4-3-3-systeem speelt, stemt Virgil van Dijk tevreden. De captain van het Nederlands elftal ziet dat het zijn ploeg goed gedijt bij die formatie.

Voor de camera van de NOS wordt Van Dijk gevraagd naar het 4-3-3-systeem. Nog geen jaar geleden switchte bondscoach Ronald Koeman naar een 5-3-2-formatie, maar op het EK lijkt Nederland toch weer in 4-3-3 aan te gaan treden. "We hebben veel wedstrijden gewonnen in het 4-3-3- of 4-2-3-1-systeem waarin we spelen", zegt een tevreden Van Dijk.

"In de afgelopen weken hebben we heel veel kunnen trainen op systemen en de manier van drukzetten. Het is daardoor wat vaster geworden. Iedereen weet natuurlijk wel wat er gevraagd wordt op verschillende posities, dat helpt wel en geeft vertrouwen", zegt de stopper, die niet verbaasd is door het feit dat Koeman weer terug is gevallen op 4-3-3. "Nee, want ik heb het er uiteindelijk wel over. Ik ben alleen niet degene die de beslissing neemt. Tot nu toe gaat het goed, dat moeten we morgen (zondag, red.) ook laten zien. Dat is het belangrijkst."