Derksen over Oranje-training: 'Kleuterschool'

Vahle toont beelden Oranje-training, Derksen: 'Zo'n onzin, volwassen profs'

16 juni om 06:52

Johan Derksen kijkt hoofdschuddend naar beelden van de Oranje-training. Het Nederlands elftal bereidde zich onder meer met een spelletje 'tikkertje' voor op de eerste EK-wedstrijd tegen Polen. De Vandaag Inside-analist vindt het maar onzinnig.

Noa Vahle liet de beelden van het spelletje zien aan de analisten."Er was een oefening waarvan ik dacht: die moet ik even aan de mannen laten zien", stelt de verslaggeefster, die Oranje op de voet volgt in Duitsland. "Ze gingen tikkertje spelen. Ik hoor jullie denken: waarom zou je in godsnaam tikkertje gaan spelen op een training, een dag voor de wedstrijd tegen Polen. Dat komt van René Wormhoudt, de conditietrainer van Oranje. Die heeft een model ontwikkeld – het Athletic Skills Model – en dat gaat erover dat je het atletisch vermogen van een voetballer kan ontwikkelen door bijvoorbeeld dit soort oefeningen. Dit zit er dus weleens bij, bij Oranje. De sfeer is goed, denk ik."

Derksen is niet onder de indruk. "Misschien kan hij het eens proberen bij een kleuterschool, daar zullen ze het best leuk vinden. Ik vind dit zo’n onzin, om volwassen profs dit soort oefeningen te laten doen…", bromt de ervaren analist. Voormalig langebaanschaatser Ben van der Burg kan zich wél vinden in de oefening. "Je moet op heel veel trainingen hetzelfde doen en dit geeft weer een nieuwe prikkel. Tikkertje is natuurlijk kinderachtig, maar het is wel een nieuwe prikkel voor je lichaam."