Arsenal, United, City en Bayern hengelen naar Simons

L'Équipe: vier Europese grootmachten informeren bij PSG naar Simons

16 juni om 09:28

Xavi Simons voelt er weinig voor om volgend seizoen te spelen voor Paris Saint-Germain, schetst L'Équipe. Op de achtergrond proberen Arsenal, Bayern München, Manchester United en Manchester City een deal te sluiten met de Parijzenaren.

Simons werd afgelopen seizoen uitgeleend aan RB Leipzig en is officieel vanaf 1 juli weer speler van PSG, waar hij nog tot medio 2027 onder contract staat. Volgens het Franse medium liggen er drie opties op tafel: Simons speelt volgend seizoen bij PSG, hij wordt verkocht óf hij wordt verhuurd. Naar verluidt stuurt de speler zelf aan op een van de laatste twee opties.

Na het EK wil Simons zo snel mogelijk duidelijkheid over zijn toekomst, klinkt het. Arsenal, beide clubs uit Manchester en Bayern hebben al geïnformeerd bij PSG en hopen de Oranje-international te overtuigen. Tegelijk hoopt Leipzig hem nog een jaar te kunnen huren van PSG. FC Barcelona zou volgens Spaanse media ook belangstelling tonen, al wordt dit tegengesproken door L'Équipe

Het is onduidelijk wat Simons moet kosten, wanneer een van de geïnteresseerde clubs hem definitief wil overnemen. De marktwaarde van de aanvallende middenvelder wordt getaxeerd op tachtig miljoen euro.