Simons blij met Oranje-vriend Frimpong

Xavi Simons: 'Heel mooi om dit samen te beleven, hij is echt lieve jongen'

16 juni om 12:05

Xavi Simons en Jeremie Frimpong hebben een uitstekende band bij het Nederlands elftal. De vriendschap tussen de twee ontstond tijdens het WK 2022 in Qatar.

Simons en Frimpong trekken veel naar elkaar toe bij Oranje, dat zondag aan het EK begint met een wedstrijd tegen Polen. "De vriendschap is heel erg goed, ik ken hem al een tijdje", zegt Simons in All Access Oranje. "Voor hem was het ook de eerste keer in Qatar, voor mij ook. We hebben dat samen beleefd. En dit seizoen we veel tegen elkaar gespeeld in de Bundesliga. We spreken elkaar dagelijks en nu zijn we weer samen hier."

"Het is heel mooi om dit samen met hem te beleven", gaat de aanvallende middenvelder verder. "Hij is echt een hele lieve jongen. Het is de hele dag lachen met hem. Dat is wat het mooi maakt, het is een relatie van vrienden."

Frimpong is op zijn beurt lovend over Simons. "Xavi is zo’n goede, respectvolle jongen", stelt de buitenspeler. "Hij brengt veel energie in het team. Je kan met hem lachen, maar dat is ook met Lutsha (Geertruida, red.), Ryan (Gravenberch, red.) en Tijjani (Reijnders, red.), met alle jongens wel. Ze brengen good vibes in het team. Dat is belangrijk. Voor mij persoonlijk zijn deze jongens vrienden binnen en buiten het veld, het zijn gewoon mijn jongens."

Simons en Frimpong lijken dit EK elkaars concurrenten op de rechtsbuitenpositie. Alleen eerstgenoemde staat vermoedelijk aan de aftrap tegen Polen. De aftrap in Hamburg is om 15.00 uur.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: