Schoten vlakbij Oranje-fans in Hamburg

Schoten vlakbij Oranje-fans in Hamburg, politie overmeestert man met bijl

16 juni om 13:03
Laatste update: 16 juni om 13:24

De Nederlandse supporters in Hamburg zijn zondag opgeschrikt door meerdere schoten. Vlakbij de plek waar duizenden Oranje-supporters verzamelden voor het EK-duel met Polen werd een man met een bijl overmeesterd door de politie.

BILD spreekt van een grote politieoperatie op de Reeperbahn. Een man met een bijl wilde Oranje-supporters en agenten aanvallen. De politie gebruikte eerst pepperspray tegen de aanvaller en vervolgens vuurwapens. Aanvankelijk betrof het een waarschuwingsschot, maar daarna werd meermaals gericht geschoten totdat de man uiteindelijk naar de grond ging. Hij raakte ernstig gewond. De politie meldt zelf dat het om een pikhouweel en een 'brandgevaarlijk apparaat' gaat.

'40.000 fans vierden vredig feest tijdens de Nederlandse fanmars voorafgaand aan de EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland. Vervolgens moesten politieagenten om 12.30 uur actie ondernemen tegen een oproerige man die midden in het fangeweld fans en officials aanviel met een goudkleurige bijl', schrijft BILD.

'Aanslag verijdeld in Hamburg, man had molotovcocktail'

Volgens het Duitse medium had de man een molotovcocktail bij zich. Hij zou die vermoedelijk tussen de Oranje-fans tot ontploffing hebben willen brengen. Oranje-aanhangers in Hamburg kregen de onrust mee. ‘Er wordt omgeroepen zo snel mogelijk weg te gaan hier’, schrijft een Nederlandse supporter op X. ‘Laten we daar maar gehoor aan geven. Hoop politie, sirenes en ook een heli hier boven.'

Behalve de verdachte raakten zover bekend geen mensen gewond, dankzij het snelle ingrijpen van de politie. De rust zou inmiddels zijn wedergekeerd.