Memphis en Akwasi brengen nummer uit

Memphis brengt nummer uit met Akwasi: 'Bedankt voor je mening, doen er niets mee'

16 juni om 13:10

Memphis Depay heeft samen met rapper Akwasi een nummer opgenomen. Het lied heet 'Bedankt Voor Je Mening'. Het moet volgens beiden gezien worden als een knipoog naar alles wat er over hen gezegd en geschreven wordt.

"Bij Memphis hebben we dat natuurlijk net weer gehad, naar aanleiding van zijn hoofdband", aldus Akwasi tegenover het Algemeen Dagblad. "Ikzelf heb natuurlijk haatcomments, verwensingen en talloze bedreigingen over me heen gekregen."

Akwasi is naast artiest ook de creatief directeur van Omroep Zwart. De rapper kreeg haatreacties na zijn deelname aan de Slimste Mens en de uitspraken die hij deed over institutioneel racisme. "Memphis en ik zijn allebei bekend met dit aspect van een publiek figuur zijn." Het duo zingt in het nummer onder meer: "Ik heb één ding: Bedankt voor je mening. We gaan er niets mee doen, einde mededeling."

Memphis en Akwasi zien hun samenwerking als een ode aan hun band, Oranje en de 'Ghana Boys' in het elftal. Net als het duo hebben ook Brian Brobbey en Jeremie Frimpong Ghanese roots. Het nummer is later deze week te luisteren.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: