Van Hooijdonk doet belofte: 'Dan gaan Van der Vaart en ik ook met zweetband staan'

Van Hooijdonk doet belofte: 'Dan gaan Van der Vaart en ik ook met zweetband staan'

16 juni om 14:12
Laatste update: 16 juni om 14:14

Pierre van Hooijdonk heeft een belofte gedaan: als Memphis Depay Oranje naar de finale van het EK gidst, dan zal hij samen met Rafael van der Vaart ook een zweetband gaan dragen. Van Hooijdonk vraagt zich wel af waar de grens nu ligt voor de spelers van Oranje, nu Memphis toestemming heeft om met een zweetband te spelen.

Voorafgaand aan het treffen met Polen komt Memphis ter sprake bij de NOS. Van Hooijdonk doet een belofte. "Ik heb gezegd: als hij ons naar de finale schiet of kopt, dat zou nog het mooiste zijn, dan gaan Rafael en ik ook met een zweetband staan", zo klinkt het.

Vervolgens gaat Van Hooijdonk op serieuzere toon verder. "Wat ik alleen wel lastig vind: waar leggen we de grens en is die er nog wel? Als Frimpong, die ik even als voorbeeld pak, tegen Polen met een haarband met een veer erin het veld betreedt, mag dat dan niet meer? Of een badmuts?"

Het Nederlands elftal trapt zondag om 15.00 uur af tegen Polen. Het is voor de formatie van Ronald Koeman het eerste duel op het eindtoernooi in Duitsland. Later volgen er nog groepswedstrijden tegen Frankrijk en Oostenrijk.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: