Lewandowski doet mee aan warming-up

Lewandowski doet mee aan warming-up: 'Misschien wil Probierz Nederland verrassen'

16 juni om 14:35

Robert Lewandowski staat niet in de basisopstelling van Polen, maar heeft voorafgaand aan het duel met Oranje wel deelgenomen aan de warming-up. Voormalig Feyenoord- en PSV-speler Tomasz Iwan verwacht echter niet dat hij nog speelminuten krijgt in Hamburg. 

Lewandowski raakte in aanloop naar het EK geblesseerd. Al snel werd duidelijk dat hij het duel met Oranje niet zou redden, zo vertelde bondscoach Michal Probierz. Ronald Koeman trok die woorden in twijfel, waarna er een kleine soap ontstond rondom de spits, die ondanks zijn fysieke problemen wel meedeed met de voorbereiding. "Dan kan je je dus voorstellen hoe belangrijk hij is voor het team", vertelt Iwan bij de NOS. 

Of hij nog gaat invallen? "Dat denk ik niet, maar je weet het maar nooit. Misschien wil Michal Probierz (bondscoach Polen, red.) Nederland verrassen met Robert", vervolgt Iwan, die als vleugelspeler veertig interlands voor Polen speelde. "Ik denk dat hij gewoon met de jongens naar de warming-up is gegaan om ze te versterken. Hij is echt belangrijk voor dit team. Maar in mijn opinie wordt er teveel over Robert gesproken. Je kunt het vergelijken met De Jong. Ronald heeft gezegd: De Jong speelt niet mee. Maar Robert is belangrijker voor Polen dan De Jong voor Nederland."

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: