Gullit over wat Oranje ontbeert

Gullit weet waar het bij Oranje aan ontbreekt: 'Dat missen we nu een beetje'

16 juni om 15:07

Ruud Gullit vindt dat Oranje aanvallende kwaliteiten én persoonlijkheden ontbeert. Toch denkt de voormalig topvoetballer van onder meer PSV en AC Milan dat de formatie van bondscoach Ronald Koeman het ver kan schoppen op het EK in Duitsland. 

"Het is grappig", vertelt Gullit in de studio van beIN SPORTS. "Op dit moment hebben we veel meer topverdedigers dan aanvallers. We stonden vroeger altijd bekend om aanvallers, middenvelders en buitenspelers. Dat missen we nu een beetje. Simons (Xavi, red.) zou top kunnen worden. Het is een goede speler met een dribbel."

Naast die aanvallende kwaliteiten ontbeert het Nederlands elftal volgens Gullit nog een een ander belangrijk wapen. "Karakters", vervolgt de analist. "Dat is overal een probleem. Duitsland had dat probleem ook, en die namen Kroos terug, omdat hij echt een persoonlijkheid met zich meebrengt. Dat ontberen we een beetje. Maar desondanks: we kunnen ver komen, dat kan echt."

Oranje is zondag begonnen aan het EK in Duitsland met een wedstrijd tegen Polen. Om 15.00 uur werd er afgetrapt in Hamburg. 

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: