Weghorst ontvangt complimenten van Memphis bij Oranje

Memphis richt zich tot Oranje-legioen: 'Dat hoop ik meer te zien'

16 juni om 17:35

Memphis Depay heeft genoten van de sfeer in het Volksparkstadion, waar Oranje zondag met 1-2 van Polen won. De aanvaller vindt dat hij zelf 'bij vlagen' een goede wedstrijd speelde, terwijl hij complimenten uitdeelt aan Wout Weghorst.

Na afloop van het treffen met Polen verschijnt Memphis bij de NOS. De aanvalsleider is uiteraard blij met de late overwinning in de eerste groepswedstrijd op het EK. "Ik moet zeggen: er hing ook een hele mooie sfeer in het stadion. Het is echt iets wat we meer hopen te zien. Het geeft ons vertrouwen en kracht, als we zo veel supporters zien. Dat is echt zo."

Vervolgens laat Memphis zijn licht schijnen over zijn eigen spel. "Bij vlagen goed. In de eerste helft kreeg ik twee kansen. Daarvan moest de eerste er zeker in. Ik moest daar rustiger zijn in de afwerking. Maar goed, ik kom in de posities. Ik zat er eigenlijk wel lekker in. Ik had zelf ook wel het gevoel dat hij ging vallen. Maar goed, uiteindelijk: prima wedstrijd gespeeld."

Uiteindelijk was Weghorst, die Memphis na 81 minuten afloste, de man die de winnende maakte. "Dat is geweldig. Hij is er heel veel mee bezig. Hij verdient het. Het is alleen maar goed, om zo'n iemand in het team te hebben: iemand die altijd ready is en iets anders brengt", zegt Memphis.