Koeman lichtte Dumfries snel in over basisplek

Koeman lichtte basisspeler al snel in: 'Wist van het begin dat ik zou spelen'

16 juni om 19:08

Denzel Dumfries is geen enkel moment bang geweest om op de bank te belanden bij Oranje. De verdediger vertelt na de zege op Polen dat hij al aan het begin van de voorbereiding duidelijkheid kreeg van bondscoach Ronald Koeman.

"Ik wist het eigenlijk vanaf het begin. We hadden individuele gesprekken met de bondscoach en daarin was hij gelijk duidelijk. Of ik het dus al die tijd al wist? Ja! Jullie niet, hè", vertelt een opgeluchte Dumfries na de wedstrijd, geciteerd door Voetbal International. De verdediger was de laatste tijd onderwerp van discussie vanwege het goede optreden van Jeremie Frimpong, maar de verdediger van Internazionale wist dus dat hij zou spelen.

Oranje kreeg in de wedstrijd tegen Polen wel een doelpunt tegen. Dit gebeurde uit een corner en dat zat ook Dumfries niet lekker. "Terecht dat jullie daarover beginnen. Daar moeten we goed naar gaan kijken, want hij kopt te vrij in. Tegen Duitsland was dat ook al. Toen viel de bal net over me heen en werd hij daarna binnengekopt. Dat moeten we analyseren. Gelukkig is het nu niet fataal, maar dat mag niet nog een keer gebeuren."

Wout Weghorst was de man van de wedstrijd tegen Polen en na het duel krijgt hij ook van Dumfries nog wat complimenten. "Wout is er altijd klaar voor. Hij is een heel waardevolle speler voor ons. Hij zorgt voor een boost van het elftal. Op het veld gaan we als beesten tekeer, hij is natuurlijk iemand die daarin het voortouw neemt."