Rivalen Hernández en Dumfries gaan elkaar weer tegenkomen met Frankrijk en Oranje

Bijzonder weerzien voor Dumfries: 'Wat die dag gebeurd is, is nu eenmaal gebeurd'

15 juni om 15:20

Theo Hernández is niet van plan revanche te nemen op Denzel Dumfries. Beide kemphanen kregen het tijdens de Milanese derby met elkaar aan de stok. Tijdens het kampioensfeest van Internazionale gooide Dumfries nog wat olie op het vuur door een beledigend spandoek over Hernández te tonen.

"Ik blijf rustig", zegt Hernández op een persmoment richting de openingswedstrijd van Frankrijk over een potentieel weerzien met Dumfries. "Er zit gewoon heel veel rivaliteit tussen AC Milan en Inter. Wat die dag gebeurd is, is nu eenmaal gebeurd. Ik ben kalm", benadrukt de Fransman.

Zowel Dumfries als Inter zijn inmiddels gestraft voor het voorval. Daarmee is de kous dan ook af, volgens Hernández. "Als ik hem zie, zeg ik hallo. Voor mij is er geen probleem."

Op 21 juni staan Frankrijk en Nederland tegenover elkaar in Leipzig. De Fransen spelen maandag eerst tegen Oostenrijk, een dag ervoor komt Oranje in actie tegen Polen. Over het meespelen van Hernández bestaat echter nog wat twijfel. De linksback verliet donderdagmiddag een training vroegtijdig.

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Eljero Elia en Kees Kwakman: