Ten Hag spreekt vol lof over professionele Tadic

Ten Hag: 'Hij is de meest professionele speler waar ik ooit mee gewerkt heb'

16 juni om 20:58

Erik ten Hag is nog altijd enorm lovend over Dusan Tadic. De twee werkten lange tijd samen bij Ajax en de trainer raakt niet uitgepraat over 'de meest professionele speler waar hij ooit mee werkte'.

Bij Studio Fussball van de NOS krijgt Ten Hag de vraag of Tadic de meest professionele speler is waar hij mee werkte. "Zeker weten. Hij is de meest professionele speler waar ik ooit mee heb gewerkt. Zo’n fantastische leider voor de rest. Hij trekt de rest ook mee en neemt verantwoordelijkheid. Ik heb zo vaak de vraag gekregen waarom ik hem niet wisselde. Dan vroeg ik me echt af wat er mis was met die mensen."

Volgens Ten Hag mogen veel spelers een voorbeeld nemen aan Tadic. De coach vertelt ook dat hij nog regelmatig contact heeft met de aanvaller. "Tadic zorgt echt voor de discipline en hij is altijd fit. Hij zorgt altijd dat er dynamiek en spirit in de ploeg blijft. Hij had altijd die beslissende pass en hij won zoveel wedstrijden voor hem. Ik heb nog regelmatig contact met hem ook."

Tadic speelt zondag met Servië de eerste wedstrijd van het EK. De Serven nemen het op tegen Engeland. De routinier en captain van Servië begint echter wel op de bank. Voor Servië is het de eerste keer in de geschiedenis van het land dat ze meedoen aan een EK.