Driessen: 'Schouten speelde als Busquets'

Driessen lyrisch over Oranje-uitblinker: 'Busquets in zijn beste jaren'

17 juni om 06:24

Valentijn Driessen is zeer enthousiast over het optreden van Jerdy Schouten in de EK-wedstrijd tegen Polen. De verslaggever maakt in zijn analyse in De Telegraaf zelfs een bijzondere vergelijking met Sergio Busquets.

Driessen zag het Nederlands elftal goed beginnen in Hamburg. 'Dat Oranje desondanks niet tegen perfectie aanschurkte, kwam vanwege de vele slordigheden die de ploeg zich veroorloofde. Want er waren ook enkele dissonanten met Depay, Simons en spelbepaler Veerman. De Volendammer was voor zijn doen ongekend slordig in de passing, terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde', oordeelt hij in de krant.

'Gelukkig voor het trio werden de kruimels tegen de weinig indrukwekkende Polen opgezogen door Van Dijk, De Vrij, Aké en doelman Verbruggen', gaat Driessen verder. Cody Gakpo was volgens hem echter de smaakmaker in het eerste uur. 'Met Cody Gakpo als uitblinker had Oranje bijna volledige controle, nam het initiatief, speelde het dominant, aanvallend aan de bal met een grote variatie aan aanvalsopzetten.'