Foden komt nog niet uit de verf bij Engeland

Ferdinand uit zorgen over Engelse sterspeler: 'Hij moet opstaan en meer eisen'

17 juni om 10:35

Micah Richards en Rio Ferdinand maken zich zorgen over het feit dat Phil Foden vooralsnog niet echt uit de verf komt bij de Engelse nationale ploeg. Volgens laatstgenoemde heeft het grotendeels te maken met zijn persoonlijkheid. 

Engeland boekte zondagavond een sobere 1-0 overwinning op Servië. Foden blonk opnieuw niet echt uit bij The Three Lions, terwijl hij Manchester City niets anders doet. "Met de kwaliteit van Foden is het gewoon teleurstellend dat we niet in staat zijn om het beste uit hem te halen", begint Richards zijn analyse voor de BBC. 

Iemand die zowel op clubniveau (Real Madrid, red.) als voor zijn land een heel hoog niveau haalt, is Jude Bellingham, aldus Ferdinand. "Jude is dit team ingekomen en heeft met zijn lichaamstaal aan iedereen duidelijk gemaakt: geef mij de bal, anders word ik gek. Dat is zijn houding. Zo is Phil niet, en ik denk dat hij het toestaat dat iemand anders de dominante persoonlijkheid is."

Daar zou Foden volgens Ferdinand misschien wat in moeten veranderen. "Phil zou op moeten staan en moeten zeggen: nee, nee, nee. Je moet de bal aan mij geven. Maar uiteindelijk is het een kwestie van positie kiezen en het maken van agressieve loopacties. Dat bepaalt of je de bal krijgt of niet. Scholes was de meest stille man met wie ik ooit heb gevoetbald, maar de manier waarop hij met zijn kwaliteit de bal eiste, dan moest je 'm wel geven."