Koeman wilde oefenwedstrijd met Oranje

Koeman hoopte op 'Italiaans' foefje: 'Ook naar gekeken, maar bleek niet haalbaar'

17 juni om 12:14

Ronald Koeman had maandag graag met de reserves en wissels van Oranje een oefenwedstrijd gespeeld tegen een regionale club. Uiteindelijk bleek dat niet haalbaar, meldt Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad.

De reserves en wissels van het Nederlands elftal die zondag niet heel het duel in actie zijn gekomen tegen Polen werken momenteel een training af in Wolfsburg. Volgens Wijffels gaat het om een intensieve training, maar bondscoach Koeman had dat liever anders gezien.

Tijdens het vorige EK in 2021 werkte Italië oefenwedstrijden af tegen regionale clubs met de reserves en wissels. Koeman had voor het Nederlands elftal iets soortgelijks in gedachten. "We hebben daar ook naar gekeken, maar bleek niet haalbaar", laat de bondscoach weten tegenover Wijffels. De reserves en wissels moeten het dus doen met een 'gewone' training in aanloop naar het duel met Frankrijk vrijdag.

Brian Brobbey verscheen voor het eerst sinds zijn lichte blessure weer op het trainingsveld. Ook Wout Weghorst werd met een lach op zijn gezicht gesignaleerd. Er is maandag een familiedag gaande in Wolfsburg waar de internationals contact kunnen hebben met hun geliefden.