Ramos vertrekt na een jaar bij Sevilla

Sergio Ramos (38) trekt na één jaar de deur achter zich dicht bij Sevilla

17 juni om 13:17
Laatste update: 17 juni om 13:26

Sergio Ramos trekt na één seizoen de deur weer achter zich dicht bij Sevilla. De 38-jarige verdediger is nu transfervrij en het is nog niet bekend wat hij in de toekomst gaat doen.

Ramos zal dinsdag officieel afscheid nemen van de fans in het bijzijn van de president van de club. De keuze zou vanuit de verdediger zijn gekomen een jaar nadat hij zijn gedroomde terugkeer wist te bewerkstelligen. In een officieel statement bedankt Sevilla Ramos voor zijn 'toewijding, leiderschap en maximale inzet het afgelopen seizoen'. Wat de volgende stap van de verdediger wordt is nog niet bekend.

Afgelopen zomer stapte Ramos transfervrij over van Paris Saint-Germain naar Sevilla. De verdediger gaf meermaals aan dat hij dolgraag terug wilde keren bij de club waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette. Hij kwam dit seizoen in 37 wedstrijden in actie voor Sevilla. Ramos was ook belangrijk in de Champions League met wedstrijden tegen onder andere PSV.

Ramos is inmiddels 38 jaar en dus steken de verhalen over een mogelijk pensioen direct de kop op in Spanje. Toch kan het ook zijn dat hij nog doorgaat, want zijn naam werd al meermaals gelinkt aan een avontuur in Saudi-Arabië. Ook werd Ramos in mei gelinkt aan een overstap naar de Amerikaanse Major League Soccer.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: