'Interesse van Auxerre en Villarreal in Martha (Ajax)'

'Ajax-vertrekker gewild: Auxerre, Villarreal en Monza zijn in de race'

17 juni om 15:44

Ar'Jany Martha heeft over belangstelling niet te klagen. De twintigjarige buitenspeler, die transfervrij vertrekt bij Ajax, geniet serieuze interesse van Auxerre, meldt FootMercato. Onder meer Villarreal en Monza zijn ook in de race.

Martha sloeg een aanbieding van Ajax af om zijn aflopende verbintenis te verlengen. Hij kan daardoor gratis worden opgepikt. De tot linksback omgeturnde vleugelaanvaller is nu op de radar verschenen van Auxerre, dat naar de Ligue 1 promoveerde. De Franse club is 'zeer geïnteresseerd in het vastleggen' van het talent, weet FootMercato. Martha zou echter meerdere opties hebben. Clubs uit de Serie A, waaronder Monza, en La Liga, waaronder Villarreal, zijn ook in de race.

Het jeugdproduct van de Amsterdammers kreeg dit seizoen verrassend een kans van interim-trainer John van 't Schip. Hoewel hij in zijn eerste optredens een frisse indruk maakte, kon Martha uiteindelijk geen blijvend plekje in de Ajax-selectie afdwingen. Hij kwam tot twaalf officiële duels in het eerste elftal. Daarin gaf hij twee assists. Voetbal International meldde eerder dat ook Nederlandse clubs interesse tonen.