Kiwior vond Polen niet onderdoen voor Oranje

Poolse verdediger niet eens met Koeman: 'Voelde niet dat Nederland beter was'

17 juni om 19:03
Laatste update: 17 juni om 19:03

Waar Ronald Koeman het Nederlands elftal beter vond spelen dan Polen, geldt dat niet voor Jakub Kiwior. De verdediger, die Wout Weghorst in de slotfase het winnende doelpunt zag maken, vond dat zijn land absoluut niet onderdeed voor Oranje

Het Nederlands elftal stapelde in de openingsfase van Polen - Nederland de kansen op elkaar. "Het had bij de rust al 3-1 of 4-1 moeten zijn", zei Koeman op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 

Met die teksten werd Kiwior maandag geconfronteerd tijdens een Pools persmoment. "Ik ben het niet eens met die woorden", counterde de verdediger van Arsenal. "Wij hadden ook onze kansen. We hadden 2-1 kunnen maken. Ik had zelf ook twee kansen, vooral van de eerste baal ik, want toen stond het nog 1-1 en toen hadden we de wedstrijd onder controle kunnen krijgen."

"Op het veld voelde ik niet dat Nederland beter was dan wij waren. Ze hadden hun momenten, maar wij ook", aldus Kiwior. Polen speelt komende vrijdag de tweede groepswedstrijd op het EK. Om 18.00 uur is Oostenrijk dan de tegenstander. 

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: