Arnautovic doet interview in het Nederlands bij de NOS

Bijzonder: speler van Oostenrijk - Frankrijk legt NOS-interview af in Nederlands

18 juni om 06:55
Laatste update: 18 juni om 06:57

Marko Arnautovic vertrok in 2009 bij FC Twente, maar spreekt nog altijd uitstekend Nederlands. De aanvaller van Oostenrijk stond na de verliespartij tegen Frankrijk (0-1) voor de camera van de NOS, en had daar nog wat mooie woorden over voor zijn oud-teamgenoot Theo Janssen.

De inmiddels 35-jarige Arnautovic speelde drie seizoenen voor Twente, een periode die hij nog altijd koestert. "Die dagen zal ik nooit vergeten. Ik kan nog steeds goed Nederlands, omdat ik ook bij de club nog met een paar Nederlanders zit. Als je elke dag met hun praat, verlies je die taal niet." De Oostenrijker, vandaag de dag speler van Internazionale, doelt op Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen. 

Arnautovic moest het tegen Frankrijk doen met een invalbeurt, een oogde fitter dan ooit. "Gewoon elke dag trainen en letten op je lichaam. Ik ben niet jong meer, en wordt ook steeds ouder. Ik moet zeker meer doen voor mijn lichaam, daar ben ik blij mee. Hopelijk kan ik nog even door. De wedstrijd was niet makkelijk. We weten dat Frankrijk heel goed is, en favoriet is. Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Ons spel is sterk zijn, veel lopen, veel rennen en kijken of we goals kunnen maken."

Theo Janssen
In de studio van de NOS zit op dat moment Janssen, die verbaasd kijkt naar hoe zijn voormalig teamgenoot verslaggever Joep Schreuder in haast perfect Nederlands te woord staat. "Theo is een hele goede jongen. Ik heb met hem samengespeeld en heb echt een mooie tijd met hem gehad. Groetjes aan hem en zijn familie. Ik hoop dat ze gezond zijn, dat is het belangrijkste", besluit Arnautovic.