L'Équipe: Mbappé speelt niet tegen Oranje

L'Équipe: Mbappé mist EK-duel met Nederland, aanvaller pas na groepsfase terug

18 juni om 06:15
Laatste update: 18 juni om 06:21

Kylian Mbappé zal komende vrijdag niet in actie komen tegen het Nederlands elftal. Dat verwacht L'Équipe. De Franse krant weet dat de sterspeler vanwege zijn gebroken neus een operatie moet ondergaan, en pas na de groepsfase zijn rentree zal maken bij Les Bleus. 

Mbappé heeft zo goed als zeker zijn neus gebroken. Dat gebeurde in de slotfase van het duel met Oostenrijk (1-0 winst). De aanvaller deed een poging om de bal te koppen, maar raakte daarbij keihard in botsing met Oostenrijk-verdediger Kevin Danso. Even later verliet hij met een bloedende neus het veld. "Een smet op deze wedstrijd. Ook al is het maar een neus, het is erg vervelend voor ons", zei bondscoach Didier Deschamps al. 

L'Équipe weet dat Mbappé nu ongeveer tien dagen rust nodig zal hebben om weer volledig wedstrijdfit te geraken. Een blik op de agenda leert dus dat nieuwe aanwinst van Real Madrid het treffen met Oranje van vrijdag in Leipzig aan zich voorbij zal moeten laten gaan. 

Als Mbappé vervolgens terugkeert, dan zal dat met een masker zijn. Zelf is de aanvaller zich al aan het beraden over welk type masker hij moet gaan aanschaffen. Op X, voorheen Twitter, vroeg hij zijn volgers al om advies.