UEFA start onderzoek naar racisme Servische voetbalfans

Vermeende oerwoudgeluiden tijdens Servië - Engeland onderzocht door UEFA

18 juni om 07:11

De UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar vermeende oerwoudgeluiden tijdens Servië - Engeland. Die racistische geluiden zouden afkomstig zijn geweest van Servische fans. 

Het duel tussen Servië en Engeland (0-1) vond zondagavond plaats in de Veltins Arena in Gelsenkirchen, de thuishaven van Schalke 04. Diverse toeschouwers die bij deze wedstrijd aanwezig waren, hebben gehoord hoe er vanuit het vak met Servische 'supporters' meermaal racistische uitingen klonken jegens zwarte spelers van Engeland. 

Dat gebeurde telkens zodra een zwarte speler aan de bal kwam. Dat zou, mocht de UEFA uitsluitsel kunnen geven na het ingestelde onderzoek, helaas verre van een nieuwe ervaring zijn voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate. Spelers van The Three Lions waren de voorbije jaren al veel vaker mikpunt van racisme in voetbalstadions. 

Ook is er een onderzoek ingesteld naar het gooien van voorwerpen vanuit de Servische vakken. Overigens ging het voor de wedstrijd al mis in Gelsenkirchen, waar Engelse hooligans een kroeg binnenvielen waarin Servische supporters aan het drinken waren. Die knokpartij wordt door de UEFA niet onderzocht.