Dumfries kritisch op spel van Oranje

Dumfries beaamt zwakke punt Oranje: 'Dat zijn dingen die we moeten analyseren'

18 juni om 07:21

Denzel Dumfries weet dat het Nederlands elftal nog een stuk moet verbeteren om kans te maken op de EK-titel. In de eerste groepswedstrijd tegen Polen (1-2) kreeg Oranje opnieuw een tegendoelpunt uit een corner, waardoor ze tegen de verhouding in op achterstand kwamen.

De laatste drie tegentreffers van het Nederlands elftal kwamen allemaal uit een hoekschop. "Daar moeten we wel even goed naar kijken, want hij (Buksa, red.) kon te vrij inkoppen", aldus Dumfries in gesprek met De Telegraaf. "Tegen Duitsland was het eenzelfde situatie. Met een bal die net over mij heen viel, waarna hij werd ingekopt. Dat zijn dingen die we moeten analyseren."

Ook is Dumfries kritisch op het spel van Oranje in het laatste halfuur van de wedstrijd tegen Polen. "In die fase verloren we een beetje de grip en merkte je dat zij beter in de wedstrijd kwamen. We moeten wel even uitzoeken waarom we geen druk meer op de bal kregen", analyseert de rechtsback. "Over het algemeen waren wij de bovenliggende partij, maar we moeten wel leren van die mindere fase. Als we verder willen komen in het toernooi is het belangrijk om die momenten eruit te halen."

Ten slotte blikt Dumfries vooruit op het groepsduel met Frankrijk van aanstaande vrijdag. Hij waakt voor de omschakeling van de Fransen met de snelle buitenspelers. "Dus wordt het een ander type wedstrijd, waar we ons weer goed op gaan voorbereiden. Het is een belangrijk duel in de poule. Net als naar alle andere wedstrijden kijken we daar heel erg naar uit."