Dumfries heeft speciale band met Brobbey

Dumfries heeft speciale band met Ajacied: 'Een hele mooie, oprechte jongen'

18 juni om 08:19
Laatste update: 18 juni om 08:20

Denzel Dumfries heeft naar eigen zeggen een bijzondere band opgebouwd met Brian Brobbey. Eerstgenoemde vindt de spits van Ajax en het Nederlands elftal een bijzondere persoonlijkheid. 

De band die Dumfries met Brobbey heeft opgebouwd is opmerkelijk te noemen. "Want ik kende Brian eigenlijk helemaal nog niet", vertelt de rechtervleugelverdediger van Internazionale, die tegen Polen in de basisopstelling stond. 

"Ik heb wel met zijn broer Derrick Luckassen samengespeeld bij PSV", vervolgt Dumfries, die Brobbey de afgelopen weken, eerst in Nederland en daarna in Duitsland, steeds beter heeft leren kennen. "Brian is een heel mooie, oprechte jongen en eigenlijk vanaf het begin hebben we een heel goede klik. Hij is een jonge speler met veel potentie en een grote toekomst voor zich."

Waar Dumfries alweer zijn derde eindtoernooi speelt, is Brobbey bezig aan zijn eerste. "Ik probeer hem mee te nemen in de dingen die ik zie", aldus de verdediger. "We hebben heel veel talenten bij Oranje en als oudere spelers proberen we die wegwijs te maken. De sfeer is écht goed."