Brobbey doet deel van training Nederlands elftal mee

Brobbey meldt zich op trainingsveld van Oranje, spits doet deel van training mee

17 juni om 11:26
Laatste update: 17 juni om 11:51

Brian Brobbey sluit maandag weer aan bij de groepstraining van het Nederlands elftal, blijkt uit beelden van De Telegraaf. De spits, die met wat hamstringklachten kampt, gaat vermoedelijk aan een deel van de sessie meedoen. 

Het verhaal van Brobbey is bekend. De spits van Ajax miste in aanloop naar het duel met Polen (1-2 zege Oranje) een aantal trainingen, omdat hij lichte hamstringklachten overhield aan een eerdere training met het Nederlands elftal. Er werd een mri-scan gemaakt, maar al snel werd duidelijk dat het ging om lichte klachten. Wel moest hij het duel met Polen aan zich voorbij laten gaan.

"De blessure valt mee. Het is een lichte verrekking. We verwachten dat hij in de tweede wedstrijd beschikbaar is", zei Ronald Koeman daags voor de EK-opener van Oranje. Daar begint het in ieder geval wel op te lijken, want volgens De Telegraaf doet de aanvaller van Ajax maandag dus mee aan een deel van de training van Oranje. 

Een volledige groepstraining lijkt nog te vroeg te komen. Mocht het Brobbey nu medisch voor de wind gaan, dan kan Koeman beschikken over maar liefst vier spitsen: Memphis Depay, Brobbey, de ingevlogen Joshua Zirkzee én Wout Weghorst, die Oranje zondmiddag de driepunter bezorgde in Hamburg.