De Cler voorspelt mooie stap voor Hancko

'Ik denk dat Hancko een club net onder de top-zes van Europa makkelijk aankan'

18 juni om 09:14
Laatste update: 19 juni om 09:53

Tim de Cler vindt dat Dávid Hancko een stap naar clubs als Atlético Madrid of Liverpool kan maken. De oud-Feyenoorder is erg onder de indruk van de Slowaak, die tijdens het eerste EK-duel uitstekend voor de dag kwam tegen België.

In gesprek met ESPN blikt De Cler terug op onder andere de wedstrijd tussen België en Slowakije (0-1). "Ik denk dat Dávid Hancko met die redding op de lijn een hele belangrijke rol heeft gespeeld. Dat plus het resultaat maakt dat hij de speler van de dag is", aldus de 17-voudig Oranje-international. De Feyenoord-verdediger hield zijn land op de been door een schot van Johan Bakayoko van de doellijn te halen. Mede door deze actie won Slowakije uiteindelijk met 0-1.

De Cler volgt Feyenoord nog altijd op de voet en dus ziet hij ook de snelle ontwikkeling van Hancko in Rotterdam. "Hij is zo stabiel en kan eigenlijk alles. Ik vind hem gewoon allround echt een topverdediger", vertelt de oud-voetballer. Hij denkt dat het voor Feyenoord erg moeilijk wordt om Hancko te behouden. "Als hij de volgende ronde haalt, en die kans is best groot, wordt zijn marktwaarde ook weer hoger. Er raken dan ook steeds meer clubs geïnteresseerd. En die waren er al."

Na het EK zal moeten blijken waar de toekomst van Hancko ligt. Volgens De Cler lijkt het een zekerheid dat de Slowaak een mooie stap gaat maken. "Ik denk dat hij een club net onder de top zes van Europa makkelijk aankan. Dan heb ik het over een club als Atlético Madrid of Liverpool. Dat kan hij zeker aan."