Frustratie bij Rangnick na verlies tegen Frankrijk

Frustratie bij Oostenrijk: 'Daarna komt ook nog een flagrante fout van de scheids'

18 juni om 09:40

Ralf Rangnick neemt Maximilian Wöber niets kwalijk na zijn eigen doelpunt in het EK-duel met Frankrijk (0-1 verlies). De bondscoach wijst na afloop naar een verkeerde beslissing van scheidsrechter Jesús Gil Manzano. 

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld over het resultaat", begint Rangnick na afloop in gesprek met Der Standard. "In honderd minuten hebben we geen enkel doelpunt van Frankrijk geïncasseerd. Het enige doelpunt was een ongelukkige eigen goal. We verwijten Wöber helemaal niets."

Rangnick vindt het belangrijk dat Wöber zichzelf ook niets verwijt na zijn eigen doelpunt. "Zowel zijn ploeggenoten als alle stafleden weten dat het gewoon een enorm ongelukkig moment was. Hij kreeg de bal op zijn hoofd en kon verder niets doen", aldus de oefenmeester, die vervolgens wijst op een grote kans van Christoph Baumgartner vlak voor het eigen doelpunt van Wöber. "Dat was het bepalende moment. We hadden zelf een enorme kans om op voorsprong te komen."

"Daarna komt ook nog eens een flagrante fout van de scheidsrechter", vervolgt Rangnick zijn verhaal. Hij doelt op het moment dat Gil Manzano een doeltrap gaf aan Frankrijk, terwijl een poging van Baumgartner via doelman Mike Maignan over de achterlijn ging. "We hadden een hoekschop moeten krijgen. Dit gebeurde negentig seconden voor de eigen goal. De scheidsrechter was waarschijnlijk de enige in het stadion die het verkeerd zag. Maar ik wil geen verkeerde indruk wekken. Frankrijk heeft verdiend gewonnen. Het feit dat we bijna gelijkspeelden, zegt wel iets over ons optreden."