Driessen onder de indruk van Zirkzee

Driessen ziet 'klasse' speler bij Oranje: 'Kunnen we veel plezier aan beleven'

18 juni om 14:16

Valentijn Driessen zou de voorkeur bij het Nederlands elftal geven aan Joshua Zirkzee boven Brian Brobbey. De journalist is erg onder de indruk van de Bologna-spits na het zien van de training.

Brobbey, die vorige week geblesseerd uitviel op een training van Oranje, is maandag getest met en zonder bal. Bij het verlaten van het veld stak de spits zijn duim op richting de fysio van het Nederlands elftal. Het lijkt erop dat hij fit genoeg is voor het groepsduel met Frankrijk. "Mogelijk zit hij vrijdag tegen Frankrijk al bij de selectie en misschien kan hij zelfs wel minuten maken", vertelt Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. "Hoe verstandig dat is, is een andere discussie. Maar misschien kan hij nog wel zijn waarde hebben."

Driessen ziet in Zirkzee een betere optie dan Brobbey voor bondscoach Ronald Koeman. "Als je hem ziet trainen, dat is wel klasse", is eerstgenoemde lovend over Zirkzee. "Daar kan het Nederlands elftal nog veel plezier aan beleven."

Eerder gaf Jerdy Schouten op een persconferentie al aan dat hij in Zirkzee een potentiële 'wereldspits' ziet. "Dat is misschien een brug te ver, maar als je ziet hoe hij nu speelt, is het onbegrijpelijk dat hij vorig jaar op de bank zat bij Jong Oranje", reageert Driessen op de uitspraak van Schouten.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: